Nieuws

Nederlands Kampioen Salades op de Slavakto 2018

Trots zijn bij op het behalen van deze prijs voor onze Kip pasta carbonara salade. Kom ook de bekroonde salade proeven in de winkel!



GOUD met STER voor onze Rundercarpaccio burger

Met een product van hoogwaardige kwaliteit heeft onderstaande inzender zich onderscheiden op de Slagersvakwedstrijd van de Noordelijke Slagers Manifestatie 2017.


“Helemaal hot, low & slow barbecuing”

Persbericht - 31 maart 2017 - Hallo Heusden

Wat Slagerij van Roessel in Waalwijk is, is Slagerij van der Ven voor Vlijmen en omstreken. Voor beide eigenaars van deze ambachtelijke slagerijen geldt dat de gastronomie er hoogtij viert. Topkwaliteit vlees en gerechten uit eigen keuken, met passie en vakmanschap bereid. Peter van Overbeek vertelt over de groei van Slagerij van der Ven, die hij in juni 1989 overnam, over prijzen winnen, trends, duurzaamheid en de supermarkt.

Zijn ‘Zaak Vol Smaak’ trekt tegenwoordig weer veel jonge ouders met kinderen, die bewust voor topkwaliteit kiezen, begaan zijn met het welzijn van dieren en de herkomst van het vlees willen weten.

Lees hier het gehele persbericht >>


5x GOUD bij de Nationale Slagers Vakwedstrijd 2016

  • Japanse sesamvinkjes
  • Krokante rol
  • Mediteraanse biefstukssleetje
  • Pulled prok wrap
  • Truffel americain


Vanaf nu overal onze productinformatie!

Of u nu thuis bent, in de trein zit of door het dorp wandelt, met uw laptop, smartphone of tablet kunt u, vanaf nu, waar u ook bent, onze productinformatie inzien. Bent u benieuwd naar de samenstelling van onze producten of krijgt u een gast met een allergie te eten? Met 1 druk op de knop ontdekt u het zelf. Transparant en eerlijk, dat is waar Slagerij van de Ven voor staat.
Ontbreken er artikelen, dan horen wij dit graag van u!



Binnenkort bij Slagerij van de Ven; Online bestellen

Wij zijn momenteel bezig al onze producten in een database te plaatsen, waardoor u uiteindelijk vanuit huis, uw werk of in de trein uw bestelling klaar kan laten zetten. U hoeft de bestelling alleen nog maar even af te halen.
Momenteel zijn we in een vergevorderde pilot, echter is het wachten nog even tot alles klopt en goed functioneert, alvorens we dit gaan publiceren en communiceren. Hou voor deze en andere ontwikkelingen onze website in de gaten!


Slagerij van de Ven groepswinnaar!

Op 4 februari 2014. hebben wij meegedaan aan een slagersvakwedstrijd, georganiseerd door SVO. Met al onze inzendingen hebben wij prijzen behaald, waaronder onze heerlijke huisgemaakte Erwtensoep (GOUD) en onze gevulde Portobello (GOUDSTER). Sterker nog, met onze gevulde Portobello zijn wij groepswinnaar geworden in de rubriek 'Vleesspecialiteiten'.
Vakspecialist en jurylid Rinus de Rijder uit Goes; 'Een knap staaltje innovatie met een uitstekende samenkomst van smaken.'
Kom snel naar de winkel en proef onze overheerlijke winnende producten zelf!


Slagerij van de Ven wint 2 sterren tijdens het Slager met Ster-gala!

Tijdens het Slager met Ster-gala op 17 november 2014. in Nijkerk, is Slagerij van de Ven bekroond met maar liefst 2 sterren!
De presentatie was deze avond in handen van Froukje de Both en het hele team van van de Ven reisde af naar Nijkerk.
Na de ontvangst begon de 'sterrenregen', waarbij het team vol spanning afwachtte hoeveel sterren er gewonnen zouden worden.
Het uiteindelijke resultaat; 2 sterren! Ondernemer Peter en vriendin Helen; 'Dit is de ultieme bekroning op ons werk!'
Kom snel kijken in onze winkel, u ervaart zelf waarom wij 2 sterren waard zijn. Tot snel!


2c-IT, totale productinformatie

Sinds kort hebben wij een nieuw en modern systeem voor het geven van productinformatie. Het vermeldt de ingrediënten, de (eventuele) allergenen en gebruikerstips zoals: bewaaradvies, bereidingstips en menusuggesties.

Op het systeem, genaamd 2c-IT (spreek uit: to see it), kan een gebruiker eenvoudig via een touchscreen  scherm de gewenste productinformatie opzoeken en, indien gewenst, naar zichzelf e-mailen. Bovendien kan de informatie ook opgezocht worden via de website.

Met dit systeem wordt de voedselveiligheid verhoogd en kunnen consumenten zelf hun informatie inwinnen. Allergenen- en ingrediëntenvermelding is verplicht in de EU én noodzakelijk voor mensen met een voedselallergie.


Slager met Ster 2014: sterren voor 47 slagerijbedrijven

Vleesmagazine 17 nov 2014

Tijdens het event Slager met Ster hebben maandagavond 17 november 47 slagerijbedrijven uit alle hoeken van Nederland 1, 2 of 3 sterren uitgereikt gekregen. De editie 2014 van de competitie leert dat kwaliteit, service, organisatie en klantgerichtheid binnen de bekroonde ondernemingen van topniveau zijn.

Tijdens de feestavond in Hart van Holland in Nijkerk werden door Froukje de Both de namen van twintig bedrijven genoemd bij de uitreiking van 1 ster. Nog eens twintig bedrijven kregen van de presentatrice te horen dat zij vanaf nu 2 sterren mogen voeren. Helemaal uitgelaten was de sfeer onder maar liefst zeven teams; zij kregen in het party- en congrescentrum te horen dat hun prestaties op het gebied van kwaliteit, service, organisatie en klantgerichtheid uitmuntend zijn. Deze zeven teams werden bekroond met 3 sterren.

Onderscheiden

Slager met Ster is een initiatief van Vleesmagazine. De sterren die worden uitgereikt aan het einde van deze competitie zijn voor slagers die zich onderscheiden door uitzonderlijke prestaties op het gebied van kwaliteit, service, organisatie en klantgerichtheid. Het doel van Slager met Ster is het bevorderen van de kwaliteit en het imago van de totale ambachtelijke slagerijbranche. Aan de competitie werd medewerking verleend door het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC), dat kan bogen op jarenlange ervaring met de vergelijkbare competitie Bakker met Ster.


Slagerij van de Ven in prijzen

Persbericht
Tijdens de Nationale Slagers Vakbeurs op 23 en 24 september in Amsterdam zijn de eiersalade, carpaccio filet, runderhachee, rundergoulash, runderstoofpotje en de Bossche bollen van Slagerij van de Ven aan de Akkerstraat 3 in Vlijmen door een deskundige jury beoordeeld en bekroond met goud (met ster). Om deze bekroning te krijgen, moet een product voldoen aan een aantal strenge eisen en wordt het gekeurd op onder andere het aanzien, de kleur, consistentie, samenstelling en natuurlijk geur en smaak. De jury bestaat uit keurmeesters, worstmakers en leerlingen van het Slager Vakonderwijs.

Slagerij van de Ven in Vlijmen heeft tijden de Nationale Slagers Vakbeurs in Amsterdam hoge ogen gegooid.


Bekroonde producten

Regelmatig worden onze producten door onafhankelijke keurmeesters gekeurd op hygiëne en smaak. Hieronder vindt u een paar van onze bekroonde producten met het commentaar van de keurmeesters.

Spareribs
  • Varkens spareribs
  • Speciale marinade
  • Kruidenmelange

Grillworst
  • Mager varkensvlees
  • Met kaas of zonder
  • Kruidenmelange
  • Gekruid en gegrild

Keten Duurzaam Rundvlees

Wij leveren rundvlees van Keten Duurzaam Rundvlees. In deze keten wordt er veel van de veehouders verwacht wat betreft dierenwelzijn. Hieronder vindt u de 12 zekerheden van Keten Duurzaam Rundvlees.

  • Hoge kwaliteit (100% rundvlees)
  • Alleen vleesrassen
  • 100% in Nederland gehouden
  • Dierenwelzijn vanuit het rund
  • Weidegangverklaring (zoogkoeien)
  • Daglicht, lucht en ruimte in stal
  • Geen volledige roostervloeren
  • Geen castratie/brandmerken
  • Antibioticagebruik minimaal
  • Ketencontrole van geboorte tot en met slacht
  • Ketencommitment om verder te verduurzamen
  • Onafhankelijke en ongaangekondigde controles

Dit zorgt voor een heerlijk en verantwoord stukje vlees.
Kijk voor meer informatie op www.ketenduurzaamrundvlees.nl


Heydehoeve vlees

Vanaf 24 april 2013 hebben wij Heydehoeve varkensvlees.

Heyde Hoeve varken, verkozen tot het beste varken van Nederland! Van de Heyde Hoeve brengt u heerlijk en eerlijk varkensvlees met de smaak en kwaliteit van 'vrüger'. Het Heyde Hoeve varken is van het Duroc ras. Samen met het beste voer levert dat mals, sappig en smaakvol varkensvlees op. Het Heyde Hoeve varken is onlangs verkozen tot beste varken van Nederland!

Onbezorgd genieten van Heyde Hoeve varkensvlees

De Heyde Hoeve staat voor een duurzame wijze van het houden van de varkens. Zo produceren wij groene stroom uit de afvalstoffen van onze boerderijen. Hiermee voorzien wij, naast energie voor het eigen bedrijf, ongeveer 10.000 huishoudens van groene stroom. Ook worden er mineralen teruggewonnen uit de varkensmest, waaronder fosfaat waarvan de voorraden in de wereld beperkt zijn. Het voer komt zoveel mogelijk uit de streek. Ook wordt de kringloop gesloten door het voeren van veel restproducten uit de voedingsmiddelenindustrie. Dit beperkt ook sterk de CO2-uitstoot voor de aarde.

Respect voor dierenwelzijn van de varkens op de Heyde Hoeve

De varkens die verkocht worden onder het merk 'Van De Heyde Hoeve' worden gehouden met respect voor het dierenwelzijn. Onze varkens hebben meer licht, lucht en ruimte. Wij gebruiken geen preventieve antibiotica en de biggen worden niet gecastreerd.

Georganiseerd in de Heyde Hoeve Coöperatie

Wij, vier boeren uit Gerwen, Lierop, Someren en Oirschot, werken in een coöperatie samen. Samen exploiteren wij zo'n vijftien varkensbedrijven over heel Nederland. Samen kopen we bijvoorbeeld voer in en hebben we contact met één dierenarts. De Heyde Hoeve is een coöperatie van boeren en daarmee bent u verzekerd van heerlijk varkensvlees uit een eerlijke stal.

Kijk voor meer info op www.heydehoeve.nl

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.